Бившият турнирен директор на Sofia Open 2022 Пол Макнами похвали българските

...
Бившият турнирен директор на Sofia Open 2022 Пол Макнами похвали българските
Коментари Харесай

Пол Макнами: Sofia Open дава тласък на българския тенис

Бившият турнирен шеф на Sofia Open 2022 Пол Макнами похвали българските тенисисти, взели присъединяване в шампионата в „ Арена Амреец “. Надпреварата завърши в неделя.

Той направи резюме на конкуренцията в предаването „ Дневникът на Sofia Open ” по DIEMA SPORT 3.

„ Турнирът се разви по впечатляващ метод, изключително за българите. Имаше две двойки с уайлд карт, които завоюваха мачове в главната скица, което не се беше случвало преди. Така че това е ужасно за българския тенис, те се показаха чудесно, което идва на гърба на представянето при двойките за Купа Дейвис “, показа Пол Макнами.

„ Купа Дейвис даде на българите сериозен подтик, както и този шампионат, тъй като българи завоюваха мачове в неделя, понеделник, вторник и сряда за първи път. Като изключим триумфа на Григор Димитров през 2017 година, това е най-успешният шампионат за българите и демонстрира какъв брой значим е той за българския тенис “, добави легендата на австралийския тенис.

„ Особено Алекс Лазаров се оправи ослепително, подготовката му за Купа Дейвис и играта по време на шампионата, играта му тук. С неговата подготовка той имаше евентуално шанс да доближи до финала на сингъл. Той демонстрира съществено усъвършенстване и българския тенис имаш ярко бъдеще. Хора като него, като Мико Кузманов, който също играе добре. Навлизат и млади играчи като Нестеров, Янаки Милев, Дженев, Радулов, Георги Лазаров, братовчедът на Григор – Алекс, който също е добър “, показа още той.

Пол Макнами разкри, че с цел да продължат да се развиват тези млади играчи, би трябвало да имат подобаваща подготвителна среда.

„ Нестеров е във Варна със своя треньор, Янаки Милев тренира в Пловдив с татко си. Те са пръснати на всички места и българският тенис си няма дом. Истински дом. Това е огромният проблем, неналичието на подобаващи условия, групова подготовка. Видяхме каква разлика носи събирането на играчите за Купа Дейвис, само че това липсва генерално. Затова се надявам нещата да се развият добре в Борисовата градина “, сподели още Пол Макнами.

Повече от изявлението във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР